ahmed seif ابتدي يفهم
عدد الرسائل : 52 العمر : 35 الوظيفة : شيف ايطالى sms : الثلج هديه الشتاء والشمس هديه الصيف والزهور هديه الربيع وانت هديه العمر a@d الاوسمة : تاريخ التسجيل : 06/09/2008 نقاط : 3548410
| موضوع: الحلو النهاردة كنافة بالقشطة الأحد 21 سبتمبر 2008, 3:38 am | |
| بسم الله الرحمن الرحيم اقدم لكم اليوم اجمل الحلويات التى يحبها الكثير منا وخاصا الزوجات اليوم مع احلى الحلويات كـــــــــــنافه بالـــــقشده
المقادير 1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
للشربات .. (القطر يعنى):
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
الطريقة
تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
و ممكن تخبزيها علي سطح البوتاجاز
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد
و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
و فى الأخر نحبس بالشاى
أظن المنظر دة بيفكروا بحى الحسين و القهاوى المميزة هناك زى قهوة الفيشاوى
كان نفسى اعملكو مسقعة أو كشرى بس الأكلات دى ماتناسبش رمضان
يللا نعملها فى يوم تانى ان شاء الله
| |
|