عيونه نار مجموعة المواضيع اللميزة
عدد الرسائل : 1338 العمر : 29 sms : بعت ليه وخلتنى اخسر اغلى حاجه فى دنيتى
ليه لما اقبل حد لغيرك سه حاسس غربتى
ليه انت بس مالى فى عنايا مهما شوفت دايما
ليه الى جاى لو كان غيرك مش عايزة اعيشوا ابدا الاوسمة : تاريخ التسجيل : 03/09/2008 نقاط : 3552078
| موضوع: كنافة بالقشطة السبت 27 فبراير 2010, 8:23 pm | |
| كنافة بالقشطة
المقادير:
1/2 كيلو كنافه كوب سمن سايحه
للقشطه: 2 كوب حليب 5 ملاعق كبيره دقيق كوب قشطه
للشربات .. (القطر يعنى): 1/2 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء عصير ليمونه فانيليا
الطريقة:
تحضير القطر: نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح - ندهن صينيه بالسمن - نضع نصف مقدار الكنافه - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها - نرش مقدار من السمن السايح - نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف) - نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري - نرش مقدار جيد من السمن السايح
طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه و ممكن تخبزيها علي سطح البوتاجاز يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد
و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
،،
،
أعذب التحايآ لكم...وبالهنا والشفا..........المصرى....
| |
|
أمانى ... مشرف يا سيدي
وطني : عدد الرسائل : 1244 العمر : 28 الوظيفة : طـــــــــــالبة sms : إذا أردت شيئاً بشدة ..فأطلق سراحه فإن عاد إليك فهو ملك لك إلى الأبد وإن لم يعد فـــإنه لم يكن لك من البـــدايــــة.....
تاريخ التسجيل : 03/01/2010 نقاط : 3259353
| موضوع: رد: كنافة بالقشطة السبت 27 فبراير 2010, 9:18 pm | |
| | |
|